VIDEO Spanilá jazda pokračuje aj pod Zoborom! Nitra sa už v stredu môže stať majstrom

ŠPORT.sk • TASR • 23. apr 2024 o 20:17
Hokejisti HK Nitra zvíťazili v treťom finálovom zápase play off Tipos extraligy nad HK Spišská Nová Ves 5:1.

V sérii hranej na štyri víťazné zápasy tak vedú už 3:0 a od titulu ich delí jeden triumf. Zisk druhého Pohára Vladimíra Dzurillu v histórii budú môcť "corgoni" spečatiť v stredu na domácom ľade (18.00 h).

HK Nitra - HK Spišská Nová Ves 5:1 (3:1, 0:0, 2:0)Góly: 2. Gill (Buček, Mezei), 4. Jackson (Bajtek, Gajdoš), 12. Buček (Cotton, Gill), 43. Jackson (Stacha, Gajdoš), 55. Bača (Čederle) – 19. Majdan (Björkung, Kerbashian).

Rozhodovali: Štefik, Stano - Durmis, Gegáň, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3600 divákov (vypredané).

Zostavy:
Nitra: Kašík - Cotton, Mezei, Bača, Kousa, Stacha, Gajdoš, Valent - Bajtek, Gill, Buček - Newell, Bubela, Jackson - Lacka, Čederle, Okoličány - Bačo, Hrnka, Vitaloš - Kodjah

Spišská Nová Ves: Surák – Ališauskas, Merežko, Žiak, Björkung, Romaňák, J. Valach – Archambault, Nellis, Rapáč – Majdan, Kerbashian, Bakoš – Drábek, Bortňák, Burgess – Džugan, Myklucha, Vandas

/stav série 3:0/

Dôležitý úvod stretnutia Spišiaci nezvládli. Nitrania na súpera vyleteli a už po 66 sekundách sa v samostatnom úniku presadil bekhendom Gill. "Rysy" prepadli aj v štvrtej minúte, keď sa domáci dostali dokonca do prečíslenia troch proti jednému a strelou do hornej časti bránky rozjasal Nitra arénu Jackson. "Corgoňov" navyše podržal výborný Kašík, ktorý zneškodnil minimálne dve tutovky hostí. Nabudení domáci v 12. minúte viedli už rozdielom troch gólov, keď sa strelou po ľade presadil Buček. Spišiaci sa však dokázali oklepať a v závere prvého dejstva znížil v presilovej hre Björkung.        

Hostia v prostrednej časti výrazne zvýšili aktivitu, viackrát domácich zavreli v pásme, no recept na Kašíka nenašli.

Nitra to využila hneď v úvode tretej tretiny, keď sa v 43. minúte presadil druhýkrát v zápase Jackson a dal svojmu mužstvu pohodlný náskok. Definitívnu rezignáciu Spišskej v stretnutí priniesla 55. minúta, keď domáci Čederle unikal sám od polovice ihriska a dozadu sa stihol vrátiť iba jediný hráč hostí. Surák zakončenie Čederleho zastavil v páde, no potom sa postavil z ľadu, čo využil dorážajúci Bača - 5:1.